NiteRain – Crossfire

Skrevet af Calle
20-11-2013

NiteRain er et rock band fra Oslo, Norge. Bandet består af Sebastian Tvedtnæs (sang), Morten Garberg (trommer), Adrian Persen (guitar) og Frank Karlsen (bas). Crossfire er bandets debut album. Stilen er sleazy hard rock og inspirationskilderne tæller uden tvivl bands som f.eks. Mötley Crüe, Guns ’n’ Roses, AC/DC, Faster Pussycat og L.A. Guns. 

Da jeg lyttede til albummet første gang, var den første tanke der slog mig: Sangeren lyder utrolig meget som en ung Alex Nyborg Madsen, dengang har sang i Witch Cross. Nu er vi bare næsten 30 år længere fremme i tiden og stilen her er en anden. Som sagt spiller NiteRain sleazy hard rock og det gør sig gældende hele vejen gennem albummet. Alle klichéerne er i brug og der fyres op for den ene guitarsolo efter den anden. Sangene er bygget over samme list – vers, vers, omkvæd, vers og så en solo. Men jeg synes sku bandet gør det godt og de har efter min mening udgivet et rigtig godt album. 

Crossfire består af 11 sange, hvor der er fuld power på gennem hele albummet, som har en varighed på 39 minutter. På intet tidspunkt sættes tempoet ned, hvilket måske kan gøre albummet en lille bitte smule ensformigt. Personligt synes jeg godt man kan putte en enkelt power ballade på sådan album, for at bryde rytmen en anelse og man lige kan få pusten. Men når det så er sagt, så synes jeg disse unge nordmænd har formået at indspille et rigtig godt album. Mine favoritsange på albummet er ”My World”, ”She Said Go”, ”Run For Your Life” og ”Playin’ The Game”. Men ingen af sangene falder igennem og der er en god rød tråd gennem hele albummet. 

De tre musikere spiller deres instrumenter godt og Tvedtnæs’ stemme er perfekt til musik inden for denne genre. Albummet er indspillet i Studio Studio af Ronni Le Tekrø og det er mixet og produceret af Bjørn Erik Pedersen. Det er ikke navne der siger mig så meget, men de har gjort et godt stykke arbejde. 

NiteRain er efter min mening Norges svar på CrashDïet. Og kan du lide dem, eller nogle af ovennævnte bands, så er jeg næsten sikker på at du også vil synes godt om NiteRain. Jeg er i hvert fald blevet fan!!! Jeg giver Crossfire 4 dødningehoveder, men havde der været en ballade til at bryde rytmen, så havde de fået et halvt dødningehoved mere.

Crossfire udkom 15. november via NiteRain Enterprises.

  (4 ud af 6)
 
Besøg NiteRain på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar