Mud Shark – Bonzo Did It (EP)

Skrevet af Calle
20-11-2013

Mud Shark er et dansk rock band fra Århus. De blev dannet i 2012 og består af Alexander (sang og guitar), Christian (bas og keys), Kasper (trommer) og Chryls (guitar og bas). Bandet betegner selv deres stil som en blanding af punk rock, slut 60’ernes coolness og pop/rock, men bare samlet som ét udtryk. Og det kan man på sin vis godt give dem ret i. Jeg vil måske betegne stilen som ”poppet” stoner rock. 

Bonzo Did It er bandets debut EP og den består af 4 sange. De to første sange ”When You’re In Vain” og ”Line Of Fire” er begge to rigtig gode og varierende sange, som tager lidt fra slut 60’ernes psykedeliske univers og blander det med en lidt tungere, næsten grunge-agtig sound. ”When You’re In Vain” har en varighed på næsten 8 minutter, hvilket er medvirkende til at EP’en strækker sig over hele 21 minutter. I begge sange gør bandet brug af koklokke og starten på ”Line Of Fire” får mine tanker hen i retning af ”My Sharona” (slut 70’er hittet fra The Knack). Tredje nummer ”As I Lie Awake” er EP’ens mest down tempo sang. Især de første 2 ½ minut og de sidste 2 minutter virker meget afslappet, men tempoet bliver sat lidt op i mellemstykket. Sangen falder stilmæssigt lidt ved siden af i forhold til resten af sangene. Dermed ikke sagt at sangen er dårlig. Sidste sang er den tunge og dystre ”Break Your Spirit Down”, som leder tankerne i retning af bands som Queens Of The Stone Age eller Fu Manchu eller måske en ”light” udgave af Kyuss. 

Mit helhedsindtryk af Bonzo Did It er rigtig godt. Bandet spiller godt og de spiller meget varierende, hvilket i mange tilfælde kan få mig til at sætte EP’en på igen og igen. Det gør nemlig at man, eller i hvert fald jeg, ikke bliver træt af musikken. Jeg synes det kunne være rigtig spændende hvis Mud Shark fik mulighed for at indspille og udgive et helt album. 

Bandet kalder EP’en for deres bedste bud på hvordan moderne rock skal lyde anno 2013 og jeg vil sige det er et ret godt bud. Giv bandet en chance og lyt til dem via linket herunder. 

Bonzo Did It udkom 1. oktober.

  (4½ ud af 6)
 
Lyt til Mud Shark her: http://mudsharkrock.bandcamp.com/

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar