Alter Bridge - Fortress

Skrevet af Peter Letting
20-11-2013

Det amerikanske band Alter Bridge er på gaden med nyt album Fortress. Albummet udkom 30.september. Det nye album fra Alter Bridge er efter min mening super skarpt. Det er den type heavy rock, som jeg personligt bedst kan lide. Det er tilpas hårdt og indeholder masser af nerve, lir og finurligheder. De 4 band medlemmer Myles Kennedy, Mark Tremonti, Brian Marshall og Scott Phillips er super dygtige og professionelle, og de er rigtig gode sammen.

Første skæring ”Cry Of Achilles” fik mig straks til at ville høre mere, og da jeg havde lyttet til skæring 2 ”Addicted to Pain” på Spotify, var jeg stort set allerede på vej i Stereo Studio, for at hente hele albummet.

Det er svært lige at forklare, men de 2 numre rummer alt hvad jeg mener der skal til for at skabe fremragende heavy rock. Der er de lækre riff fyret af direkte fra hoften, de vanvittige trommer med masser af variation og rytme skift, de fede, skæve breaks, som skaber den dynamik der skal til, og dertil kommer Myles Kennedy’s lækre stemme. Myles er rå, men klar og så er der samtidig lidt soul over hans stemme. Hans stemme klinger lækkert i mine ører, og jeg vil tro at andre har det på samme måde. Længere inde på albummet fortsætter Alter Bridge med det ene lækre nummer efter det andet, og der er ikke rigtig nogle numre der falder igennem.

Jeg fik nys om dette nye album d. 2. november, og det eneste der kan ærgrer mig i den sammenhæng må være, at jeg efterfølgende opdagede, at de gav koncert i Vega 28 oktober, altså mindre end en uge forinden. Der følte jeg mig ikke helt heldig, for det gad jeg da godt have været en del af.

Nå, men konklusionen her må være, at i skal se at få lyttet til Alter Bridge, og så er jeg ret sikker på at de fleste metal fans vil finde noget de kan lide.

Fortress udkom 30. september via Roadrunner Records.

   (5 ud af 6) 
 
Besøg Alter Bridge på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar