Ugly Kid Joe – Stairway To Hell

Skrevet af Calle
11-11-2013

Efter en pause på over ti år, så blev amerikanske Ugly Kid Joe gendannet i 2010. De spillede en masse koncerter og jeg så dem bl.a. på Sweden Rock festivalen i 2012. Samme år udgav de deres nye EP Stairway To Hell, men den udgave jeg har fået til anmeldelse er en limited edition med tre bonus tracks og en live DVD. Den udkom i juni 2013. 

Bandet består af de originale medlemmer Whitfield Crane (sang) og Klaus Eichstadt (guitar), samt Cordell Crocket (bas), Dave Fortman (guitar) og Shannon Larkin (trommer), som alle tre var med i bandets storhedstid i start og midt halvfemserne. 

Stairway To Hell består af 6 nye sange, samt 3 akustiske sange (de tre førnævnte bonus tracks). Ugly Kid Joe er jo kendt for at spille en god blanding af heavy metal, hard rock og funk metal og det viser de også på denne EP. Sange som ”Devil’s Paradise”, ”You Make Me Sick” og ”I’m Alright” viser bandets rock/metal side, mens en sang som ”Love Ain’t True” viser den mere funkede del. I den sang medvirker Angelo Moore og Dirty Walt fra funk rock/metal bandet Fishbone. Sidste sang ”Another Beer” er en ”typisk” stille sang fra Ugly Kid Joe side. Den er lidt i stil med ”Mr. Recordman” fra ”America’s Least Wanted”. Mine personlige favoritter på Stairway To Hell er ”I’m Alright” og ”Devil’s Paradise”. Begge sange er bygget godt op med fede riffs og let genkendelige omkvæd. 

De tre bonus tracks består af ”Cat’s In The Cradle”, som bandet havde en stort hit med tilbage i 1992 på førnævnte ”Amerca’s Least Waned”. Derudover er der en akustisk version af ”Would You Like To Be There”, som oprindeligt var at finde på ”Motel California” fra 1996. Den sidste sang er en akustisk version af ”No One Survives”. Det er faktisk meget sjovt at høre to forskellige versioner af samme sang på det samme album. Begge versioner fungerer ret godt. 

Som nævnt tidligere medfølger der også en live DVD som bonus. Det er en hel koncertoptagelse fra bandets optræden på Download Festivalen i juni 2012. (Samme måned som jeg selv så dem på Sweden Rock). Jeg har ikke set DVD’en, men jeg vil næsten garantere at det er god underholdning. Ugly Kid Joe er et fedt live band. 

Alt i alt er det en god EP bandet har udsendt og de er tilbage som man kendte dem fra tidligere. Det virker som om de kan lide hvad de laver og at de har fundet kemien igen. Det virker bestemt ikke som om de bare har gjort det, fordi de havde brug for pengene. Så kunne du lide dem tilbage i 90’erne, så vil du stadigvæk kunne lide dem nu!!!!

Stairway To Hell er ude via Metalville.

   (5 ud af 6) 
 
Besøg Ugly Kid Joe på Facebook her.
 

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar