HateSphere - Murderlust

Skrevet af Peter Letting
28-10-2013

Danske thrash metal, (eller som genren er beskrevet nogle steder ”Melodisk dødsmetal”…) veteraner Hatesphere udkom med nyt album Murderlust 30. september. Hatesphere består af følgende medlemmer: Esben Hansen – Vokal, Peter Lyse Hansen – Guitar, Jakob Nyholm – Guitar, Jimmy Nedergaard – Bas, Mike Park - Trommer.

Jeg kan tydeligt mærke at det her er en genre som jeg ikke har beskæftiget mig specielt meget med. Det er nok lige i den tunge ende af min skala, så selv om Hatesphere har eksisteret i mange år og udgav deres første album i 2001, så er det første gang at jeg lytter til dem.

Det er nu rart at høre at det ikke kun er Thomas Helmig og Gnags der kommer fra musik scenen i Århus. De her drenge kunne nu for den sags skyld ligeså godt komme direkte fra helvede. Musikken er tung og hurtig, som den SKAL være i denne genre, og vokalen kommer direkte fra hornene af en ond ”satan”.

Med et titel nummer som Murderlust, er stilen lagt til et mørkt og ondt univers. Der bliver da heller ikke lagt fingre imellem, og med andre titler som ”The Violent Act” og ”Punishable By Death” fortsætter Hatesphere deres vej igennem helvede, med det ene onde riff efter det andet, fuld smadder på trommerne og ondskaben selv ved mikrofonen.

Dog får man lov til lige at hvile ørene ved blide guitar strofer (men kun 1 minuts tid…) i starten af In Process, som er et nummer lidt nede i tempo, men super velspillet og meget melodisk. Rigtig fedt nummer faktisk.

Så selvom jeg umiddelbart mente at Hatesphere lå uden for min rækkevidde rent musikalsk, så tror jeg faktisk at jeg er blevet en smule omvendt i løbet af de 51 min. som de 12 sange varer. Albummet får 4½ ud af 6 stjerner herfra.

Murderlust er ude via Massacre Records/Target Distribution. 

  (4½ ud af 6)
 
Besøg HateSphere på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Niller

    30-10-2013 11:08

    Dejlig DANSK metal \\m//

1

Skriv en kommentar