Seventh Key - I Will Survive

Skrevet af Peter Letting
28-10-2013

Seventh Key udkommer med 3. studie album 1. november med titlen I Will Survive på Frontiers Records. 

Da jeg satte skiven på og hørte de første strofer til titel nummeret ”I Will Survive”, var jeg hooked med det samme. Det er definitivt melodisk rock, men titel nummeret er langt mere progressivt og ”skævt” end jeg havde forventet, og det tog mig faktisk lang tid at komme videre på skiven, for jeg synes bare det var ”Top-dollar”.

Track nummer 2 ”Lay In On The Line” var ligesom første nummer ret svært at komme videre fra, og jeg blev også her hængende temmelig længe før jeg kom videre. Nummeret får mig til at tænke på Deep Purple, grundet keyboard lyden.

Billy Greer (tildligere Kansas), som er hovedmanden og forsanger i Seventh Key, har en god stemme til den her slags melodisk rock, og det hele bliver mesterligt produceret af hans mangeårige makker Mike Slamer, som også er med på guitar og keyboard. Specielt keyboard lyden og soloerne er temmelig fede og gennemførte, men også de mange kor sekvenser er lækkert harmoniske og afstemte.

Efter nummer 2, daler entusiasmen desværre en smule, og på nær nummer 11 ”I Want It All” er de resterende numre lidt mere anonyme, og falder helt klart i den kategori af sange som jeg fra starten forventede at finde på dette album. De fejler skam ingenting, men mangler lige det der touch, som gør at de ikke går i glemmebogen i samme sekund de slutter.

Billy Greer udgør på bas sammen med trommeslager Chet Wynd rytmesektionen. Jeg vil klart give de 3 fedeste numre en 5’er og resten af skiven får ca. en 3’er, så gennemsnittet må lande på 4 ud af 6

I Will Survive udkommer 1. november via Frontiers Records..  

  (4 ud af 6)
 
Besøg Seventh Key's website her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar