Electric Guitars - Electric Guitars

Skrevet af Peter Letting
25-10-2013

Electric Guitars er nyt materiale på den danske rock scene og udkom med et album 9 september, og når jeg skriver nyt, så er det jo ikke fordi at musikerne er nye eller ukendte, men blot konstellationen som er ny. 

Jeg har været igennem albummet et par gange eller 3, og jeg tror måske at ”man skulle have været der”, altså på en af deres mange live koncerter. Det skinner naturligvis tydeligt igennem at hele albummet er baseret på guitar performance og lir, hvilket falder fint i min smag, men jeg er ikke helt blæst bagover, som jeg kan fornemme at flere andre er. Måske skal albummet blot modnes i min musik bevisthed, men så langt er jeg altså ikke nået.  

Det har helt sikkert været en fest at samle så meget guitar som muligt for de 2 herrer Mika og Søren, og der er da også op til flere genialiteter på albummet. Man kan tydeligt forestille sig hvordan der er blevet spillet op til og –imod hinanden i studiet, og netop det kunne jeg godt tænke mig havde skinnet lidt mere igennem på materialet. Men det må være en fornøjelse at opleve dem live og overvære de interne spil og finurligheder, 2 guitarister imellem. 

Det største scoop må være ”Hero Of Mine”, med 10 af landets bedste guitarister samlet, i hvad der minder om én lang guitar solo. Et glimrende koncept som jeg kun kan tilslutte mig og nikke anerkendende til. 

Men det rykker ikke ved at jeg trods alt ikke rigtig bliver ”rocket” når jeg hører skiven. Jeg sidder sq lidt og overvejer om jeg er den eneste gamle rocker som ikke falder på halen af det her, men sådan må det bare være. Smag kan jo ikke diskuteres. 

Skal jeg sætte min finger på et yndlingsnummer på skiven må det blive nummer 7 ”You’re On Fire”. Er helt sikker på at skiven vil komme frem igen ved lejlighed, men jeg tvivler på det bliver en favorit. Jeg giver den 3½ ud af 6

Electric Guitars er ude via Target Records. 

    (3½ ud af 6)
 
Besøg Electric Guitars på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Erik

    30-10-2013 11:07

    Hero of mine er for nice.

1

Skriv en kommentar