Franklin Zoo – Untamed

Skrevet af Calle
18-09-2013

Franklin Zoo er et albumdebuterende dansk rock band, som består af Rasmus Revsbech (vokal), Anders Rune Hansen (bas), Søren Dabros (guitar), Daniel Hecht (guitar) og Philip Morthorst (trommer, dog blev trommerne på pladen indspillet af Jakob Gundel fra GainFactory.dk). Bandet er kraftigt inspireret af 90’ernes grunge rock i stil med Pearl Jam, Alice In Chains og især Soundgarden. Jeg lærte bandet at kende for ca. et år siden, da de udsendte deres ”EP 2012”. Og den EP er blevet spillet en del hjemme hos mig. Det samme gør sig gældende for Untamed.

Untamed er som sagt bandets debut album og lad det være sagt med det samme – jeg er ret imponeret over skiven!! Albummet består af 11 sange, plus en intro, og der findes efter min mening ikke nogle dårlige sange på pladen. Alle sange er godt skruet sammen og der er tale om et overflødighedshorn af velskrevne melodier og catchy sange. Blandt mine personlige favoritter kan jeg i flæng nævne ”Lost Cause”, første singlen ”My Dying Day”, ”Peace Of Mind”, ”Say It Out Loud” og albummets mest downtempo sang ”Known I’m Me”. Men som sagt – ingen fillers efter min mening.

Franklin Zoo udviser en stor energi og musikerne kan uden tvivl deres kram. Bare lyt til den tunge grundrytme, som Anders og Jakob lægger for dagen og dertil skal også nævnes det gode guitararbejde fra Søren og Daniel. Du kan eksempelvis bare lytte til guitarsoloerne på førnævnte ”Say It Out Loud” samt ”Stay”, hvor man i sidst nævnte kan høre en lille smule Slash-inspirartion. Men efter min mening ligger den helt store styrke i bandets fremragende sanger. Han er helt klart en af de bedste danske sangere, hvis du spørger mig. Hans stemme minder en del om Chris Cornell’s (Soundgarden), men dog uden at være en tro kopi. Samtidig er albummet godt produceret og lyden er i top.

Var, og er du stadigvæk til Seattle-grunge-rock, så er Franklin Zoo helt sikkert noget for dig. Bandet har uden tvivl international klasse og de har da også fået en del opmærksomhed fra både Tyskland, Finland og USA. Med så dygtige musikere og en super fed vokal, så går man ikke galt i byen. Franklin Zoo kan være MEGET stolte af deres debut album, hvilket de sikkert også er. Køb Untamed, sæt skiven på anlægget og skru volume-knappen op på 11. Franklin Zoo er ikke til at tæmme og de er her for at blive!!!

Untamed udkommer 20. spetember.

(5½ ud af 6)
 
Lyt til Untamed albumteaser her og besøg Franklin Zoo på facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar