Six Minute Century - Wasting Time

Skrevet af Peter Letting
17-09-2013

Texas bandet Six Minute Century udgiver nyt album 15 oktober med titlen Wasting Time. Her er et band der leverer melodisk metal som hælder til den progressive side. Bandet har eksisteret i snart 10 år og Wasting Time er deres andet album, men de er et nyt navn for mig. For lige at dvæle et kort øjeblik ved titlen, så spilder de bestemt ikke tiden. Bandet tæller 4 medlemmer: Michael Millsap (bas), Darren Davis(trommer), Don LaFon (guitar) og Chuck Williams (vokal).

Indholdet af denne skive må siges at være “action-packed”. Der er rigtig mange fede detaljer, og det er svært at få dem alle med ved første gennemlyt. Men selvom der er mange detaljer, bliver det aldrig for meget. Hvor mange bands higer efter at spille så mange toner på så kort tid som muligt, så synes jeg at Six Minute Century formår at holde lidt igen og spille gennemført, fremfor ”bare” hurtigt, for det gør de også.

Jeg tænker lidt tilbage til Yngwie Malmsteen. Mest fordi guitar og solist delen på en måde er ”rock-klassisk” veludført, selvom det er pakket ind i nye progressive rammer. Hvert enkelt nummer er en lille historie, omhandlende en historisk hændelse. Ofte handler rock tekster mest om ”øl og bare patter”, men Six Minute Century har altså noget indhold i deres tekster.

Chuck har en vanvittig stemme. Den er klar og høj, men på en eller anden måde også skæv, hvilket giver den karakter. Jeg synes den passer super godt til stilen. Det er svært at lægge mig fast på et yndlingsnummer på skiven, men nummer 4 ”The Killing Fields”, kunne være et bud. Nummer 7 ”Czardas” er til gengæld så markant anderledes et nummer (gammelt Ungarsk folkedanser nummer udsat for progressiv metal), så det er værd at fremhæve. Samtidig har de lagt melodi stykket over på bassen i dette nummer, og det gør det bare endnu mere specielt. Dejligt nummer.

Jeg er RET begejstret, og jeg vil klart anbefale dette album til alle som lytter til progressiv / power metal. 

Wasting Time udkommer den 15. oktober via Nightmare Records. 

  (5½ ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Lori Millsap

    11-10-2013 02:55

    Mikey Lewis is the drummer for Six Minute Century.

1

Skriv en kommentar