Ministry – Enjoy The Silence – Live At Wacken 2012

Skrevet af Calle
03-09-2013

Jeg bliver nyd til at starte denne anmeldelse med at sige, at jeg aldrig har været den store fan af industrial-metal og jeg har derfor aldrig fulgt så meget med i Al Jourgensen’s og Ministry’s karriere. Men når man så får tilsendt et tre-dobbelt album (1 DVD og 2 CD’er), så bliver man jo nyd til at tjekke det ud. Pakken består af en DVD som er optaget live på Wacken festivalen i 2012, samt en CD med samme koncert og en bonus CD med live optagelser fra Wacken i 2006. Sidst nævnte har jeg kun hørt igennem en gang. 

Jeg startede med at lytte til CD’en og må sige at jeg blev positivt overrasket. Flere af sangene fangede alligevel min opmærksomhed, selvom jeg ikke kendte dem i forvejen og selve lydoptagelsen er rigtig god. Bandet spiller både gamle og nye sange, så de rammer bredt i deres katalog. Der er gamle sange som f.eks. ”Thieves” og ”New World Order” og nye sange i form af ”Relapse”, ”Ghouldiggers” og ”99 Percenters” som alle tre er fra 2012 albummet ”Relapse”. Mine favorit sange på albummet er ”Waiting”, ”Relapse” og ”Rio Grande Blood”. Det er nogle af de sange som er mindst industrial, hvorimod sange som ”No W” og ”Just One Fix” ikke lige rammer noget hos mig. 

DVD’en indeholder som sagt samme koncert, men når man ser den får man virkelig en fornemmelse af, at bandet giver den max gas og at de virkelig nyder at stå på en scene. Og det er til trods for at Al led af dysenteri da de skulle optræde på festivalen. Hele koncerten kan ses via linket nederst i anmeldelsen. Som bonusmateriale på DVD'en er der musikvideoer til sangene "99 Persenters" og "Ghouldiggers". 

Besætningen i bandet på DVD’en og CD’en er: Al Jourgensen (vokal og guitar), Mike Scaccia (guitar), Sin Quirin (guitar), John Bechdel (keyboards), Aaron Rossi (trommer) og Casey Orr (bas). Desværre døde bandets mangeårige guitarist Mike Scaccia kun 6 måneder efter Wacken optaglesen, og kun 3 dage efter bandet havde afsluttet indspilningen af deres kommende album ”From Beer To Eternity” (udkommer 6. September). Han døde at et hjertetilfælde mens han var på scenen med sit band Rigor Mortis. 

Personligt har jeg som sagt aldrig lyttet så meget til industrial-metal, men er man til musik inden for denne genre og lytter man til Ministry i forvejen, så er dette live album og DVD helt sikkert noget for dig. Det er et must for fans af Ministry!!!!

Enjoy The Silence - Live At Wacken 2012 er ude via 13th Planet Records/UDR/Wacken Records. 

   (4 ud af 6)

Lyt til og se Wacken koncerten på YouTube her.  

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar