Badmotorfinger – It’s Not The End

Skrevet af Calle
16-08-2013

Badmotorofinger er et italiansk band, der startede som et cover band i 2006, men siden begyndte at skrive deres egne sange. Det har resulteret i debutalbummet It’s Not The End. Bandet, som i starten havde en del udskiftninger, består nu af Alex (guitar), HeavyRico (guitar), Il Reverendo (sang), Tommy (bas) og Barra (trommer). Bandet spiller en god blanding af classic hard rock og heavy metal. Jeg vil sige en bladning af Motörhead, Accept, Iron Maiden, U.D.O. og Megadeth (i den blidere ende). Megadeth sammenligningen giver sig mest til udtryk i sangen "Inside Insanity". Derudover har de også indspillet en udemærket coverversion af Motörheads nummer ”Rock ’n’ Roll”, som er sidste sang på albummet. 

It’s Not The End består af 12 sange, hvoraf to af disse ”Ride The Storm” og ”Beginning Of The End” oprindelig blev optaget i 2011 på bandets ”Badmotorfinger Promo”. Som sagt er stilen hard rock og heavy metal og det lyser ud af alle 12 sange. Tempoet er en anelse monotomt og sangene kan virke en smule ensformige. Kun i sangen ”Afterlife” sættes tempoet lidt ned. Hvis jeg skal fremhæve et par af sangene, så må det være ”Brand New Day”, ”Beginning Of The End”, ”Loser” og ”Rebel”. Derudover er den førnævnte Motörhead cover også et lyt værd. 

Udover at musikken virker en smule ensformig i mine ører, så er jeg heller ikke helt vild med Il Reverendo’s stemme. Hans stemme er meget svingene og ”hæs” hvilket på sin vis virker godt for andre sangere (eksempelvis Lemmy), men bare ikke helt på dette album. Dertil er hans stemme for svingene. Musikerne gør arbejdet godt, men ikke noget udover det sædvanlige. I presseskrivelsen står der at bandet ønskede, at der var en ”live-feeling” på albummet og at de ikke har brugt nogen form for overdubs og andre ”recording studio extras”. Her må jeg sige de har ramt plet, for lyden er ikke for ”poleret” og det passer godt til deres stil. 

Alt i alt er det en lidt blandet følelse jeg sidder tilbage med efter at have gennemlyttet albummet flere gange. På sin vis er flere af sangene ret gode, men samtidig er albummet overordnet set for ensformigt. Uanset hvad, så bør du alligevel tjekke Badmotorfinger ud. 

It’s Not The End udkom 28. Maj via logic(il)logic Records. 

(4 ud af 6)

Lyt til Badmotorfinger: http://www.reverbnation.com/badmotorfinger2011 

 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar