Luke Gasser - Retribution

Skrevet af Peter Letting
21-07-2013

Luke Gasser fra Schweiz har udgivet nyt album Retribution 22.03.2013 via det tyske selskab Fastball Music. Luke Gasser kommer som skrevet fra Schweiz og er en temmelig erfaren herre, med 10 tidligere albums og medvirken i 10 film på CV’et. Han har sågar også skrevet en bog. Trods det lange CV er han ikke et kendt navn i min verden. Måske fordi det ser ud til at hans primære fokus har været den tysk talende del af verden. Og selvom jeg taler udmærket tysk og da også fra tid til anden hører lidt Rammstein J, så erkender jeg blankt at tysk ikke er mit foretrukne sprog når det kommer til sang tekster og film.

Hans nye album Retribution er dog, ligesom titlen, helt igennem på engelsk, og det falder mig nu engang mere naturligt at lytte til engelske tekster. Luke bevæger sig på sin nye plade et sted imellem Sing-A-Song writer stilen og den bløde rock. Vel er der da meget godt gang i de fleste numre, men det er på den her Bruce Springsteen / Bob Dylan agtige måde.

Det er på en måde en let og glad skive, som man sagtens kan tåle at høre flere gange. Luke har en lidt speciel stemme, men den passer såmænd fint til stilen, og det er jo meget heldigt når nu han selv har skrevet de fleste numre.

Jeg kan læse flere steder at Luke har en forkærlighed for AC/DC, og måske er det da også derfor at han på dette album har lavet en akustisk version af det gamle nummer ”She’s Got Balls”. En OK version, men dog ikke nær så hårdtslående som den originale, men det ville nu også have undret mig.

Band besætningen ser således ud Luke Gasser (vocals, guitars, mandolin, percussion, harmonica), Thomi Imhof (bass, backings), Thomas Wild (drums) + Doro Pesch (co-vocals # 8)

Retribution udkom 22. marts via Fastball Music.

(3½ud af 6)

Lyt til Luke Gasser her og her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar