Masterplan - Novum Initium

Skrevet af Peter Letting
30-06-2013

Det tyske power metal band Masterplan er ude med nyt album Novum Initium d. 14 juni 2013 på AFM Records. MasterPlan kommer fra Hamburg og har eksisteret siden 2001. Besætningen er p.t.: Rick Altzi – Lead vocals, Roland Grapow - Guitar, Jari Kainulainen - Bas, Axel Mackenrott - Keyboard og Martin Marthus Skaroupka - Trommer.  

Introen hedder ”Per Aspera Ad Astra” hvilket jo på dansk betyder noget i retning af, ”gennem vanskeligheder, når man til stjernerne”. Det er efterhånden blevet mere en vane end en tilfældighed, at metal bands indleder deres albums med en lille intro, som regel i instrumental version. Jeg har desværre oplevet indtil flere metal albums igennem tiden, hvor de første 1-2 minutters intro har været det bedste på hele skiven, derfor er jeg da også altid spændt på om resten af oplevelsen lever op til introen.  

Første rigtige nummer er ”The Game”. Genren er melodisk metal, og jeg er meget begejstret for lyden, arrangementet og energien. Synes de minder mig en smule om danske Pretty Maids, og det er jo ikke den værste sammenligning. 

Der er rigtig mange fine detaljer i musikken, som gør at den ikke bliver monoton og kedelig og som med så mange andre albums før dette, så bliver det bedre efter flere gennemlyt. Jeg synes specielt at trommerne er dejligt varierede og styrer tempoet med fast hånd. En anden god detalje er at der er keyboard med til diverse lyd effekter og lyd billeder, samt en lille samling af strygere på et par af numrene.  

Sidste nummer som også er titel nummeret ”Novum Initium” er et 10 minutter langt studie i hvordan det samme nummer kan have utroligt mange ansigter. Som med mange numre indenfor den progressive genre, bevæger ”Novum Initium” sig igennem mange faser, rytmer og tempi, hvilket gør at lytteren konstant føres i en anden retning. Sådan noget kan JEG godt lide… 

Rick Altzi har en god rå stemme, som han udnytter til fulde, og selvom instrumenterne er sat op til at give kolossal fylde, så skinner han pænt igennem. Det er rart med en vokal som ikke bare er støj, og måske er det derfor jeg så godt kan lide den melodiske metal genre. Det virker som et rigtig godt sammenspillet band, og jeg har set på diverse opdateringer på nettet, at folk også roser dem for deres live performance, så deres tour planer er måske et studie værd.

Novum Initium er ude via AFM Records.

     (4½ ud af 6)

Besøg og lyt på Masterplan's website her
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar