The Poodles - Tour De Force

Skrevet af Peter Letting
20-06-2013

Svenske The Poodles er på gaden med deres 5 album Tour De Force. Albummet udkom 17 maj 2013 på Frontiers Records. Selvom det er deres 5. album, og selvom de kommer fra nabolandet Sverige, så havde jeg aldrig hørt om The Poodles før nu. Men der kommer jo også rigtig meget musik ud af Sverige, så det er svært at nå det.  

Bandet består af 4 medlemmer: Jakob Samuel - vokal, Pontus Egberg - Bas, Christian Lundqvist – Trommer og Henrik Bergqvist - Guitar.   

The Poodles spiller iørefaldende melodisk metal (Glam Metal, om man vil), af den slags som man ikke bliver hverken overrasket af, eller bange for. Til gengæld er det dejligt ukompliceret og man kan bare læne sig tilbage og nyde turen. Hvis man er til Van Halen, Aerosmith og Bon Jovi, så tror jeg at man vil kunne lide The Poodles nye skive.  

De 2 første numre er der god gang i. ”Misery Loves Company” og Shut Up”, er fede numre fra start til slut, med god melodisk rytme, og til tider tunge passager, så man ikke glemmer at det ER en heavy plade. Jakob har en super fed stemme. Høj og klar på de skarpe passager, men også med god styrke og sound på de mere stille steder. Han bakkes glimrende op af herlige guitar fiflerier fra Henrik og den taktfaste rytme sektion fra Pontus og Christian.   

Nummer 6 ”Leaving The Past To Pass”, er skivens ballade, men faktisk en OK en af slagsen. Herefter stiger tempoet lidt igen, og stilen fra de første numre genoptages. Desto flere gange jeg hører skiven, desto flere små nuancer opdager jeg, og den bliver faktisk bare bedre og bedre, så jeg er glad for at jeg ikke bare lagde den til side efter første gennemlyt, med tanken om at den var endnu ”én af mange” skiver, som ikke siger mig noget.  

Sidste nummer 13 findes kun på det fysiske album. ”En För Alle För En” er en slagsang til det svenske ishockey landshold i forbindelse med verdensmesterskabet, som blev afholdt i Stockholm, og som Sverige vandt. Sangen er noget mere ”folkeligt” poppet, men det skal en slagsang jo nok være, og til trods for det, er den egentlig meget god. 

Tour De Force udkom 17. maj via Frontiers Records. 

    (4 ud af 6) 

Besøg The Poodles på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar