Days We Are Even - Himalaya

Skrevet af Peter Letting
03-06-2013

Days We Are Even er et moderne alternativt metal band med base i Zürich. Bandet består af 3 medlemmer: ”Jo” på Vokal og bas, ”York” på trommer og percussion samt ”Mighty Muzzy” på guitar og backing vokal.

De er fra henholdsvis Tyskland, Schweiz og Brasilien, og den skive de sammen har fået produceret har stort potentiale og jeg føler mig meget privilegeret over at have fået den serveret, for hvem ved om jeg ellers nogensinde var faldet over dette fantastiske band. Deres debut album med titlen Himalaya er udgivet 5. april 2013.

Stilen er melodisk metal. Jeg synes der er en rigtig fin balance imellem de rigtig tunge passager og de lettere. Jeg indlæste albummet i iTunes, som kategoriserer genren som værende POP. Selvom albummet ikke hører til de tungeste, vil jeg ikke give iTunes ret i at det er POP. Men bandet formår at blande de meget tunge rifs, med rigtig lyttevenlige strofer, hvilket giver en helt fantastisk lækker oplevelse.

Første nummer ”Misunderstood” er et godt eksempel på denne stil, og de første 6 numre lander direkte på min musikalske hylde, i samme medrivende og iørefaldende stil. Nummer 2 ”Stereo / Stereo” kunne være en blanding af Nirvana og Volbeat. De 2 følgende numre ”Saturday Leash” samt ”Mescaline” banker af sted med samme energi niveau, og alligevel afløst af små fine passager, som giver skiven masser af liv og foranderlighed.

De 3 drenge her beviser med al tydelighed at man ikke behøver andet end et trommesæt, en guitar og en bas, og naturligvis en overbevisende vokal. Jo, har en super vokal til denne genre. Jeg synes han minder om en fusion af James Hetfield fra Metallica og Michael Poulsen fra Volbeat. Meget varieret vokal med både power og indlevelse.

Jeg har nu hørt skiven adskillige gange, og kan slet ikke slippe den igen. Det vil helt sikkert være en skive der for mit vedkommende vil gå over i musik historien. Fantastisk arbejde.

Himalaya udkom 5. april via Sonic Revolution/Bob Media.

(5½ud af 6)

Lyt til Days We Are Even her: http://www.reverbnation.com/daysweareeven

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar