Black City – Fire

Skrevet af Calle
25-05-2013

Københavnske Black City er ude med deres andet album Fire og bandet har meget at leve op til efter deres meget anmelder roste debut album ”Black City” fra 2010 og ikke mindst singlen og radiohittet ”Summertime”. Bandet består af Bjørn Poulsen (sang/guitar), Kristian Klærke (guitar), Anders Borre (bas) og Jakob Bjørn Hansen (trommer). 

Kan de så leve op til debuten? Efter min mening er svaret meget enkelt. Ja, det kan de!! Der er elleve sprøde skæringer på albummet og bandet sprudler af energi og spilleglæde. Der er tale om dansk rock i verdens klasse og bandet virker meget sammenspillet. Fire er sprængfyldt med fede guitar riffs og der er en gennemgående rå energi og stor attitude på albummet, som burde få selv den største solariebrune-steroide-pumpede-tank-top-jernløftende-fitness-fyr til at føle sig lille. Og sangene holder efter min mening 100 %. !!!! 

Som sagt synes jeg alle elleve sange er fede, men de sange der efter min mening springer bare en anelse mere ud end de andre er ”Here Comes The Rain”, ”Hey Now”, ”How To Smile With A Broken Heart” og min personlige favorit ”The Day My Hero Died”. Musikkerne kan deres kram og Bjørn’s stemme passer perfekt til musikken og samtidig virker bandet godt sammentømret. 

Skal man sammenligne Black City med andre bands, så kan man ikke komme uden om Foo Fighters, men også et band som Queens Of The Stone Age og de danske bands Bullet Train Blast og D-A-D. 

Fire er produceret af Nick Foss, som bl.a. er kendt for sit samarbejde med D-A-D og Dizzy Mizz Lizzy. Ifølge presseskrivelsen har Nick været med i en stor del af processen, allerede fra han besøgte bandet i øvelokalet og hørte sangen ”Here Comes The Rain”. Hans mission var at få ”den gode sang med det fede riff og den fede energi ud” og det må siges at være a mission accomplished. 

Så min opfordring herfra skal lyde: gå ud og køb albummet, sæt det på anlægget og indstil volumen på max. Det er rock med stort R, det er dejligt og det skal høres højt og sidst men ikke mindst - det er dansk!!!!

Fire er ude via Mermaid Records.

      (5½ ud af 6)

Besøg Black City på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar