D-A-D - DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK (Deluxe Edition)

Skrevet af Peter Letting
14-05-2013

DAD har genudgivet deres seneste album DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK fra 2011 som en dobbelt cd, med en samling unplugged og Live versioner på skive 2. Besætningen i D-A-D er som den ”altid” har været: Jesper Binzer på vokal, Jacob Binzer på guitar, Stig Pedersen på ”underlig” bas og Laust Sonne på trommer.  

Som ”gammel” D-A-D fan har jeg jo praktisk taget fulgt dem hele deres karriere, fra det første album i 1986 ”Call of the Wild”. Jeg ved godt at de startede allerede i 1982, men jeg mindes ikke at have hørt dem før de udkom på ”vinyl”. Jeg er stadig pjattet med det gamle ”cow-punk” fra de tidlige år, og jeg har også oplevet dem live (ganske vist kun en enkelt gang, i Ballerup Super Arena). Jeg må sige at de lever op til navnet som ”Danmarks bedste live band”.  

Jeg har allerede DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK albummet i samlingen, og må blankt erkende at det aldrig rigtig er blevet mit favorit album. Jeg kan godt lide nummeret ”I Wan’t What She’s Got”, men resten af numrene synes jeg ikke rigtig træder i karakter. Man skal ikke hænge sig i fortiden, og det er da rart at D-A-D har flyttet sig fra fortidens bedrifter, men jeg mangler altså noget på den seneste udgivelse. Jeg synes på en eller anden måde at det er lidt FOR mainstream til D-A-D.  

CD 2 i dette sæt lægger ud med accoustic versioner af 5 numre fra CD 1. Jeg er og bliver ikke tilhænger af akustiske versioner af rock numre. Jeg synes bare man tager livet ud af numrene når man tager strømmen fra dem. På den anden side giver det jo en anden og anderledes indlevelse, men jeg falder ikke for det, heller ikke denne gang. De sidste numre på CD 2 er taget fra en Live koncert i Falconer salen, og hvis der er noget D-A-D kan, så er det at starte en fest på en scene. Når man lige falder i den rigtige Live stemning, så fungerer den del af sættet faktisk ret godt. Det er super at genhøre noget af det ”gamle” materiale, og stemningen siver heldigvis ud gennem højttalerne.  

Jeg vil konkludere at det er en lidt blandet følelse jeg har til denne udgivelse og jeg ender med at give dem. 

DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK (Deluxe Edition) udkom 22. marts via AFM-Records.  

   (3 ud af 6)

Lyt til D-A-D: http://www.d-a-d.dk/

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar