HeyWire – Woven In Metal Core (EP)

Skrevet af Calle
25-04-2013

HeyWire er et dansk heavy metal band fra Fredericia, som har spillet sammen i ca. 20 år. Bandet består på Woven In Metal Core af Anders Mandrup (bas og sang), Jørgen Hansen (keybeards), Jay Jayson (guitar), Taz plummer (trommer).  

Stilen bandet spiller er klassisk melodisk heavy metal med symfoniske elementer. Der er tunge rytmer, stemningsfulde guitarer, karismatisk vokal og dertil skal lægges lidt keyboard. Sangene, musikken og vokalen er efter min mening meget varierende på de fire sange, der er at finde på EP’en. Min personlige favorit er helt klart sang nr. 2 ”Love”. Det er efter min mening den sang der har den bedste melodi og samtidig har den et rigtig godt omkvæd. ”Mad Dog 20-20” er også en god sang, som ligeledes har en god melodi og et fængende omkvæd. Eneste negative ved denne sang er keyboardet, som lyder meget ”discount” agtigt. Overordnet set er det i omkvædene bandet efter min mening virker bedst og selve opbygningen af sangene fungere også godt. Dog virker EP’ens sidste to sange ”This Way” og ”Look N’ Learn” forholdsvis middelmådige i mine ører.  

På et fuld længde album kan der godt være et par sange, som falder lidt ved siden af, men når man udgiver en EP med fire sange, så bør de samlet set ramme et højere niveau. Derfor synes jeg HeyWire mangler lidt for at ramme helt plet. Men jeg vil helt sikkert se frem til en evt. fuld længde udgivelse fra bandet. 

Woven In Metal Core er indspillet i Jailhouse studios I Horsens og det er mixet og masteret i Lioncave studiosi Århus. 

HeyWire skulle efter signet være et rigtig godt live band og de har da også spillet opvarmning for bl.a. Deep Purple og Dio. Selv har jeg endnu ikke oplevet dem live, men får jeg muligheden, så skal jeg nok dukke op.  

Woven In Metal Core er ude. 

   (3 ud af 6)

Lyt til HeyWire: http://www.reverbnation.com/heywirerock

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar