Mindfeeder - Endless Storm

Skrevet af Lars
18-04-2013

Mindfeeder fra Portugal spiller Power Metal i den tunge ende og de gør det særdeles godt. Albummet Endless Storm starter med nummeret "The Call", hvor man hører et telefonopkald, hvor der trykkes på tasterne, så der kommer en række toner der bliver til melodien i..."The Call".  

Leonel Silva, som synger, leder tit tanken hen på Paul Stanley (KISS) når denne er bedst - og det er et kæmpe plus i min verden. Men han lyder også "som sig selv".   

Mindfeeder spiller som sagt Heavy Power Metal og det er ægte uforfalsket spilleglæde man får æren af at lægge lyttebøffer til. Man kan ikke undgå at blive lidt hyper når man hører dem. Jeg kan levende forestille mig en fed dobbeltkoncert med Forcentury og Mindfeeder... det ville være en win-win aften.  

Nuno Carranca spiller den ene guitar og synger backing og Nuno “Piri” Serrador spiller den anden guitar. Der er et solidt samarbejde mellem de to Nuno'er, som behersker instrument og genre til perfektion. Sérgio Themudo straffer med bassen og synger også backing, Ricardo Martins er Mindfeeders keyboard wizzard og Henrique Sobral holder det hele sammen med kæmpe energi på trommerne. Mindfeeder har lavet en EP i 2006, men Endless Storm er deres første "rigtige" album.  

Der er et par gæster der blander sig. Det er Piet Sielck, der har en fed stemme som også står for noget af produktionen. Hugo Soares, Artur Almeida og Célia Ramos synger også med som gæster.  

Selve produktionen er flot og fyldig og er i god ballance. Jeg kan kun anbefale at købe denne CD, som har 8 numre. ”Memories (suite in 4 parts” lægger beslag på næsten 10 minutter af éns tid, men det er værd at bruge tiden på lytningen. Der er stor variation fra det typisk tempofyldte til stille og meget smukke og med flotte guitarriffs. 

Endless Storm udkom i marts 2013.

      (5½ ud af 6)

Lyt til Mindfeeder her (SoundCloud) og her (ReverbNation).

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar