Youngblood – No Retreat

Skrevet af Calle
27-02-2013

Youngblood er et amerikansk band, som oprindeligt blev dannet tilbage i 1989. Bandet bestod af Bobby Sisk (sang), Jeff Diehl (guitar), Eric Saylors (guitar), Kyle Koker (bas), Kevin Kale (trommer) og Danny Williams (keyboard). Efter en showcase, hvor flere store pladeselskaber var tilstede, blev bandet signet af Sony og indspillede efterfølgende lidt over 40 sange. 16 af disse blev udvalgt til albummet, som desværre aldrig nåede at se dagens lys. Nu er de så endelig udkommet med hjælp fra Stephen Craig fra Eönian Records, som kontaktede Jeff Diehl i 2006 med henblik på at få sangene og albummet No Retreat udgivet.   

Efter denne lille intro går vi nu over til selve musikken. I alt sin enkelthed eller storhed er stilen AOR/klassisk rock eller som nogle måske ville kalde det: 80’er ”hail-metal”. Jeg vil sammenligne Youngblood med bands som f.eks. Slaughter, Firehouse og Steelheart. Der er tale om pompøse rock sange med meget ren lyd. Melodierne og sangene er meget fængende og musikerne gør deres job rigtig godt. Bobby’s stemme minder en del om Mark Slaughter’s, hvilket betyder at han også kan ramme de høje toner. Hans stemme ligger rigtig godt til denne genre.  

Mine favoritsange på albummet er ”Taste Of Your Lovin’”, ”Don’t Play With My Head” og ”Heat Of The Passion” samt de lidt mere stille sange ”My One And Only” og ”Coming Home”. Men alt i alt er det efter min mening 16 gode sange bandet har indspillet og jeg synes umiddelbart ikke der er nogen fyldnumre. Derudover er der nogle gode guitarsoloer spredt ud over albummet.   

Jeg synes bandet har meget at byde på, men jeg er bange for at de ville være druknet i mængden af slut 80’er ”hair-metal” bands, hvis albummet var udkommet dengang. Men selvom det er næsten 24 år siden sangene er indspillet, så synes jeg stadigvæk at de holder 100%. Så er du fan af de ovennævnte bands, så bør du helt sikkert tjekke Youngblood og deres flotte album No Retreat ud (man kan høre snippets af flere sange + købe albummet i linket herunder).   

Jeff of Danny har arbejdet indenfor musikindustrien siden dengang og de har skrevet over 250 sange og radio jingles sammen, bl.a. til Los Angeles Lakers, Indianapolis Colts og Det Hvide Hus, samt indspillet med Gene Simmons fra KISS. Og både Kyle og Kevin har været med i en del af det arbejde. Dette var bare en lille side note.   

Tjek dem ud og lad dig rocke med!!!! Long live 80’s ”hair-metal”!!!!! 

No Retreat udkom oktober 2012 via Eönian Records.

     (4½ ud af 6)    

Lyt til Youngblood: http://eonianrecords.com/rockshop

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar