Dear Delusion - Imprisonment

Skrevet af Peter Letting
06-02-2013

Danske Dear Delusion udkom med deres debutalbum Imprisonment den 4. februar 2013 på Target Distribution. Bandet har eksisteret siden 2008 og består af Simon Roland (vokal og guitar), Martin Lind (bas) og Rasmus Riise (trommer). 

Den slagfaste indledning til første nummer ”Level Of Instinct”, giver mig en dejlig fornemmelse af, at der venter mig en god oplevelse. Og jeg bliver da heller ikke skuffet. Jeg synes at ”Level Of Instinct” er et fremragende nummer og klart mit yndlings nummer på skiven.  

Bandet har en dejlig tung lyd. Rytme sektionen har et fantastisk greb om numrene og flere gange fordelt over hele albummet bliver jeg fanget af lækre rytmiske detaljer fra maskinrummet. Vokalen fra Simon er dejlig ren og frisk, men samtidig grov når det er nødvendigt, og den giver en fin kontrast til den tunge heavy/grunge stil.   

Stilen og sounden minder mig til tider om Nirvana, og andet minder mig om Volbeat, men Dear Delusion er trods alt helt deres egne. En bastant men samtidig let tilgængelig form for heavy stil. Jeg var flere gange i tvivl om der fandtes et ord som ”Indie-heavy”, hvilket jeg synes ville passe fint på Dear Delusion.  

Der er god energi hele vejen igennem albummet, og bandet har helt klart noget på hjertet, som de formår at trykke helt ud igennem mine bashøjttalere. Men ikke mindst teksterne betyder meget for Dear Delusion. Der er dybde bagved ordene, som handler om vores interaktion med hinanden, og om hvordan vi ehandler hinanden, ofte på en uforklarlig og knapt så medmenneskelig vis.

Imprisonment udkom 4. februar via Target Distribution.

     (4½ ud af 6)    

Lyt til Dear Delusion: http://www.myspace.com/deardelusion

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar