Barbwire Messiah – Moonshine Moans (EP)

Skrevet af Calle
15-01-2013

Barbwire Messiah er et dansk band, som kommer fra Århus. De har spillet sammen siden 2010 og Moonshine Moans er deres anden EP. Bandet består af Mazdak Khosravi (sang/guitar), Henrik Sloth Jensen (bas), Holger Kyhl Nielsen (guitar) og Søren Skovgaard Larsen (trommer). 

EP’en består af fem sange og det er lidt svært at betegne bandets stil. Jeg vil sige, at det er alternativ rock med en god blanding af southern rock, country rock, blues rock og gotisk rock. Musikken er meget dyster og mørk og på sin vis ret tung. Mazdak har en meget hæs og rå stemme, som passer ret godt til bandets musikstil. Der kan så være delte meninger om hvor god hans stemme egentlig er, men det må lytteren selv bedømme. Musikkerne spiller udemærket på deres respektive instrumenter og melodierne er nogenlunde godt skrevet. Jeg synes bare ikke helt et ringer for mig. 

Sange som ”The Bog Of Lydia Mae” og ”Scapegoat Trails” lyder som sange fra Johnny Cash’s ”American Recordings” cd’er både i kraft af den akustiske guitar og Mazdak’s dystre stemme. Førstnævnte sang har en kvindelig gæstevokal, som fremføres godt af Maja Marie Munkholm. De sidste tre sange ”So Long Dr. Jekyll”, ”Cold War Offspring” og ”Cougar Country” er mere rå og rockende end de to førnævnte sange. Især på sidst nævnte bliver der rocket igennem. I netop denne sang kan man godt høre bandets inspiration fra Danzig. Derudover minder musikken mig også lidt om danske Powersolo. Det er i hvert fald et af de bands der dukker op i mine tanker, når jeg hører Barbwire Messiah. 

Som sagt spiller det ikke helt for mig, dertil er musikken en anelse for dyster. Men en man til den slags musik, så kan man roligt give bandet et lyt. De følger i hvert fald ikke tidens trends og holder sig til deres egen stil, hvilket er en meget positiv ting i min bog. 

Moonshine Moans er indspillet i bandet øvelokale og det er Frederik Eberhardt og bandet bassist Henrik, der har stået for produktion, mix og mastering. De har formået at få den rette dystre lyd frem, som jeg tror bandet har sigtet efter. Dermed mener jeg, at det ikke er for pænt og poleret, men derimod beskidt whisky-dryppende rock i den mørke og dystre ende. 

Moonshine Moans udkom 13. Oktober 2012.

   (3 ud af 6)  

Lyt til Barbwire Messiah: https://soundcloud.com/barbwire-messiah

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar