Jorn - Symphonic

Skrevet af Peter Letting
09-01-2013

Jorn udgiver nyt album, Symphonic 25 januar 2013 på Frontiers Records. Bandet Jorn består af følgende medlemmer Jorn Lande (sang), Willy Bendiksen (trommer), Nic Angileri (bas), Tore Moren (guitar) og Jimmy Iversen (guitar).  

Albummet er en samling Jorn sange udsat for symfoni orkester, så i princippet er det en genindspilning af tidligere numre, men denne gang akkompagneret af Lasse Jensen, i front for et helt symfoni orkester. Jorn siger selv at det ikke nødvendigvis er de mest kendte og spillede Jorn numre, som er med på skiven, så den skal ikke betragtes som en ”Best of…”, men det gør jo ikke så meget hvis man ikke er så hjemmevandt i Jorn.  

Man kan vel ikke sige at det er nytænkning, eftersom både Metallica, Scorpions og flere andre allerede har været omkring indspilninger med symfoni orkester. Eftersom numrene er tidligere udgivelser fra Jorn, så kan man jo heller ikke sige at det er nyt, og heavy sounden som vi kender den, er præcis som vi kender den, og alligevel er der noget forfriskende spændende ved den her skive, som kan være lidt uforklarlig. For hvad er der af nyt, hvis det hele er velkendt…  

Måske er det fordi jeg aldrig har nærlyttet Jorn tidligere, og på den måde får jeg ikke spoleret min barnelærdom mht. hvad jeg måtte have hørt tidligere.  

Hvis man er til bands som Judas Priest og Iron Maiden, og ikke er totalt klassisk forskrækket, så tror jeg faktisk at dette album kan falde i god smag.  

Det er lækkert med de harmonier et symfoni orkester kan præstere, krydret med klassiske heavy guitar rifs i hobetal, og dertil Jorn’s heftige hæse rock stemme. Til tider er det som at høre strofer taget fra en musical og andre gange er det et monumentalt heavy monster der møder ens højttalere.  

Sådan er det i hvert fald med de første 5-6 numre. Så er det som om at albummet taber lidt pusten til sidst. Men jeg var trods alt ret nysgerrig efter sidste nummer på skiven ”The Mob Rules”, som jo ellers er et ”all time favorite” Black Sabbath nummer. Jeg synes faktisk at Jorn slipper godt af sted med dette afskedsnummer, på et langt hen ad vejen, fremragende album, som godt kan tåle at blive spillet igen.

Symphonic udkommer 25. januar via Frontiers Records.

     (5 ud af 6)  

Lyt til Jorn: http://www.myspace.com/realjorn

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar