Crashdïet - The Savage Playground

Skrevet af Peter Letting
09-01-2013

Svenske Crashdïet udgiver 25 januar 2013 deres 4. album The Savage Playground og det tror jeg godt at jeg kan vænne mig til. Crashdïet blev stiftet i 2000, og har siden da ikke kigget sig tilbage. Stilen er iørefaldende rock a la Guns ’n Roses, Bon Jovi, måske endda AC/DC og andre af 80’ernes rock ikoner af samme skuffe.  

Trods de paralleller man helt tydeligt kan trække tilbage til 80’er rockens store navne, så har Crashdïet helt klart løftet deres musik ind i 2013, og det gør de ret overbevisende. Bandet består af: Martin Sweet (guitar), Peter London (bas), Eric Young (trommer) og Simon Cruz (sang).  

Åbnings nummeret “Change The World” er nok mit favorit nummer, med en super intro og et semi hårdt drive, men generelt synes jeg at Crashdïet holder en god stil hele skiven igennem, og jo flere gange jeg lytter til dem, desto mere holder jeg af det jeg hører.  

Faktisk har de allerede udgivet en single, ”Cocaine Cowboys” som forsmag på albummet. Jeg kom med det samme til at tænke på danske Shotgun Revolution, som har udgivet en sang med samme titel, og selvom man ikke kan sammenligne de 2, så er der måske alligevel visse lighedspunkter. Singlen er dog ikke det bedste nummer på skiven og ikke repræsentativ for resten, efter min mening. Der er ikke så meget variation i tempo og stil, men hvad gør det også, hvis bare det man har det holder.  

Jeg har også været lidt tilbage i nogle af deres tidligere udgivelser, og der må jeg altså sige at den nye skive er væsentligt bedre end det de tidligere har udgivet. De har ellers høstet masser af anmelder roser tidligere, men jeg foretrækker helt klart deres nyeste album. 

The Savage Playground udkommer 25. januar via Frontiers Records. 

     (4½ ud af 6)    
 
Lyt til Crashdïet: http://www.crashdiet.org/

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar