Riot Horse – EP

Skrevet af Calle
12-12-2012

Riot Horse er et dansk/svensk band, som har base i Skåne. De blev dannet i 2006 og den nuværende besætning består af Nille ”Neil” Schüttman (Sons Of Tomorrow - guitar), Jonas Langebro (Bai Bang - trommer), Andreas Sydow (Darkane - sang) og Anders Johansson (Dr. Weird - bas). EP’en er bandets første og den består af fire sange. 

Stilen er klassisk bluesy hard rock og inspirationskilderne er Led Zeppelin, Black Sabbath og Mountain. Dette høres tydeligt på de bluesbaserede guitar-riffs og den tunge grundrytme fra bas og trommer. Sangene differentiere godt fra hinanden og der er en vis variation i hver enkel sang, selvom sangene er bygget over den samme list. De fire sange hedder ”Medicine Man”, ”Torn”, ”Starlight” og ”Miss Mississippi” og jeg synes faktisk, at alle sangene er rigtig gode. Skal jeg fremhæve et par af dem, så må det være ”Torn” og ”Medicine Man”. Men alt i alt er det nogle gode sange med skønne melodier og solidt guitarspil. Udover det sublime guitarspil og den tunge og stabile grundrytme, så synes jeg Sydow’s stemme passer rigtig godt til denne genre, som er noget anderledes end Darkane’s death/thrash metal. Jeg er i hvert fald solgt og ser med stor forventning frem til et evt. fuld længde album fra disse fyre. 

Selve produktionen på de fire sange fejler intet og der er et gennemgående flot lydbillede gennem hele EP’en. Når de fire sange er slut, så får jeg lyst til at lytte til dem igen. Så det må jo siges at være et godt tegn. 

Hvis du er til bands som førnævnte Led Zeppelin og Black Sabbath samt nyere bands i stil med f.eks. Black Country Communion, Wolfmother og The Graveyeard, så tror jeg også godt du vil kunne lide Riot Horse. Du bør i hvert fald tjekke dem ud.

Selvfølgelig er det altid svært at bedømme et band 100% ud fra ”kun” fire sange, så jeg kan ikke give dem maksimum dødningehoveder, men jeg er ovenud godt tilfreds med hvad jeg hører og jeg kan derfor varmt anbefale Riot Horse i denne kolde vintertid. For mig er det dejligt med et nyt bekendtskab indenfor rocken. Tak for det Nille!!! 

EP’en er ude og du kan lytte til alle fire sange via nedenstående link.

     (4½ ud af 6)    

Lyt til Riot Horse: http://www.reverbnation.com/riothorsedanmark

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar