Forcentury - Revelant

Skrevet af Claus Skytte
07-11-2012

Lad det være sagt med det samme: Jeg har været fan siden "Vanguard" kom for 3 år siden. Jeg har fulgt dem siden, ventet spændt på nyt, hørt snippets på nettet, og set, hvad der var på vej. Nu er pladen endelig kommet så langt, og jeg har glædet mig! 

Forcentury er et københavnsk band, der har spillet siden ’08. Det er en flok unge danske musikere, der har fået Johnn Thunder til at håndtere vokalen. Han er fra England, gammel nok til at få efterløn, og kunne være far til de fleste. Men hans stemme er fed, så skidt med det! 

Forcentury er et band, der breder sig over genrerne. De mixer det storladne, det symfoniske, det brutale og det lyriske. De siger selv, de er power-prog metal, og trækker på både Maiden og Symphony X. Men de er nu mere deres egne herrer. De mixer både den klassiske Heavy Metal-lyd med en til tider Thrashet lyd. Der er dog altid god gang i den. 

Produktionen af den slags musik skal være ren og lige i skabet, og Søren Andersens hænder er det blevet til lige den lyd, jeg synes musikken fortjener. De er jo blændende musikere, og hvert medlems evner skinner virkelig på dette album. 

Kompleksiteten af sangene har også fået en finjustering, og hvor "Vanguard" nogen gange flyder lidt og er lidt for lidt eller for meget, har Revelant virkelig ramt mærket. Der er god sammenhæng mellem de forskellige elementer, og de er i mine ører tilpasset hinanden rigtig godt. Teksterne er meget typisk for bandet mest om den inhumane verden, vi lever i, og de fremskridt, der virker som tilbageskridt, og de passer også ind i stilen. Albummets artwork tager også dette syn på verdenen op. Især "Outcast" og "Repercussions Of Terror" gør et godt indtryk, men alle numre på albummet er fremragende. 

Er jeg så blevet belønnet for min venten? Er jeg skuffet eller glad? Forcentury leverer mere, end jeg havde regnet med i forhold til Vanguard, det hele er faldet på plads. Hen mod enden af pladen falder intensiteten en smule, men det skulle da også være den eneste fejl, jeg kan få øje på. 

Revelant udkommer den 3. december via Migthy Music/Target Distribution. 

      (5½ ud af 6)    

Lyt til Forcentury: http://www.myspace.com/forcentury

Kategorier

Kommentarer

  • Claus Skytte

    08-11-2012 08:16

    LIGE EN RETTELSE!
    Johnn er skotte, ikke englænder! Bare så jeg ikke får revet hovedet af, hvis jeg møder ham. ;)

1

Skriv en kommentar