Momentum – A World In Ruins (EP)

Skrevet af Calle
05-11-2012

Momentum er et fem mands band fra Århus, som består af Troels Rasmussen (sang), Jacob Druedahl Bruun (guitar), Simon Kalmar Poulsen (guitar), Martin Helbo (trommer) og Benjamin Andreasen (bas). A World In Ruins er bandets anden EP. 

Ja, Momentum er intet mindre end et dansk metal band, som spiller traditionel heavy metal med hovedvægten af inspirationen hentet fra NWOBHM. Tænk Iron Maiden, Judas Priest, Motörhead, Venom, Accept og Anvil og du har måske en idé. Hvordan de er gået min næse forbi ved jeg simpelthen ikke, men jeg er sku glad for at de har sendt mig denne EP. Der er fuld knald på de fire sange, som EP’en består af, hvis man lige ser bort fra introen ”Mad As Hell”. Som titlen beskriver handler teksterne om krig og ødelæggelse, hvilket på sin vis høre sig til musik inden for denne genre. Mine to favoritter på EP’en er ”Soldier” og ”Nothing Worth Saving”, men de resterende sange er også af høj standard. 

A World In Ruins er optaget, mixet og mastereret i Dead Rat Studios af selveste metal manden himself Jacob Bredahl. Og han har, som vanen tro, gjort et yderst godt stykke arbejde. Musik og vokal lægger sig rigtig godt op af hinanden og lyden kan man selvfølgelig ikke sætte en finger på. Med en solidt lagt grundsten i bassen og trommerne, samt sublimt guitararbejde og en vokal der er musikstilen værdig, så har Momentum lavet en særdeles fremragende EP. Jeg ser med stor forventning frem til en forhåbentlig fuld længde CD fra disse fyre. 

Momentum er beviset på, at old school metal bestemt ikke er dødt og at det lever i bedste velgående i den danske undergrund. Må Momentum og andre bands i af denne kaliber komme frem i dagens lys og glæde endnu flere danske metal hjerter. A World In Ruins, og Momentum, er noget af det bedste danske METAL jeg har hørt længe!!!!

A World In Ruins er udkommet.

      (5½ ud af 6)   

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar