The Brimstone Days – On A Monday To Early To Tell

Skrevet af Calle
26-10-2012

Malmö bandet The Brimstone Days er tilbage med deres andet album On A Monday Too Early To Tell. Bandet er det same som på debuten “We Are The Brimstone Days” fra 2010 og besætningen består derfor af Håkan Lanz (sang/guitar), Johannes Malmqvist (trommer) og Hampus Hallgard (bas). De gæve svenskere er inspireret af bands som Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin og Free og spiller en god blanding af rock, funk, soul og blues. Andre nyere bands jeg vil sammenligne dem med er f.eks. Bulldog Mack, Dollhouse, The Soulshake Express og The Solution.   

Det nye album er en smule mere ”rå” i lyden i forhold til forgængeren, som jeg anmeldte her på siden for et par år siden. Dette giver efter min mening en stemning og en følelse af, at man lytter til musik fra inspirationsperioden der lægger tilbage i 60’erne og 70’erne. Så man kan uden tvivl sige, at de på den lyd og produktionsmæssige side, har ramt plet.   

Der er 14 sange på On A Monday To Early To Tell og de sange der efter min mening er bedst er ”I Need Soul”, ”Close The Door”, ”Give Me A Reason” og titelnummert ”On A Monday Too Early To Tell”. Et lille minus, hvis man skal finde det, er måske at sangene godt kan blive en lille smule ensformige. Men igen, hvad gør det, når man ikke kan lade være med at rocke med.   

On A Monday Too Early To Tell er et helstøbt album og efter min mening er det en naturlig fremgang fra bandets debut. Jeg bliver i rigtig godt humør hver gang jeg sætter The Brimstone Days på anlægget og min fod kan som sagt ikke lade være med at rocke med. Bandet skriver nogle gode melodier og de tre musikerne spiller godt og man kan ikke undgå at komme i fest stemning, når man lytter til dem. De sprudler af energi og spilleglæde, så herfra skal de have en varm anbefaling med på vejen!!!  

Kunne du tænke dig at opleve bandet live, så spiller de på Drop Inn i København den 16. november.   

Albummet er udkommet via Transubstans Records. 

     (4½ ud af 6)  

Lyt til The Brimstone Days: http://www.thebrimstonedays.com/

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar