Rick Sprinfield - Songs For The End Of The World

Skrevet af Peter Letting
23-10-2012

Selvom Rick Springfield har været med i en menneskealder, må jeg nok erkende at han aldrig har fundet vej til min pladesamling. Men med den erkendelse på plads, så kan jeg kaste mig over hans nyeste album Songs For The End Of The World med åbne ører og uden at være forudindtaget. 

Første nummer på albummet er super fedt, og det sætter automatisk mine forventninger til resten af albummet temmelig højt. Nummeret hedder ”Wide Awake” og det må man da sige at han er. Der er fuld fart på, og man kommer virkelig op i omdrejninger. 

Andet nummer ”Our Ship’s Sinking” fortsætter til dels, hvor første nummer slap, og der er stadig et højt energi niveau, og de kommer ud over stepperne. 

Men nu er livet jo ikke udelukkende fart og tempo, og det kan man tydeligt høre på de næste numre, som kommer lidt ned i tempo. Resten af albummet svinger lidt i tempo og intensitet, med nogle gode rock numre som til tider får mig til at tænke tilbage på nogle af Bryan Adams numrene fra en svunden tid. 

Der er ingen tvivl om at Rick Springfield har sammensat nogle nutidige, samfundsrealistiske tekster til sine rock numre. Nogle af teksterne handler om ”vores” fælles tilstand på jordkloden, hvor han reflekterer over den måde, hvorpå vi behandler hinanden og moder jord. Andre tekster er skrevet for at behandle hans egne dæmoner, og afspejler nok mest af alt en række sindstilstande. Teksterne er bestemt meningsfyldte og har dybde, og jeg vil tro de er et nærstudie værd. 

Den faste besætning på albummet er: Rick Springfield (guitar/sang), Matt Bissonette (bas og keyboards), George Bernhardt (guitar) og Rodger Carter (trommer). Udover det er der også en del gæste musikere (additional guitars: George Nastos, Dan Strain og Tim Pierce (additional guitars), Ronnie Grinel (additional percussion) og Richard Page og John Page (kor). 

Man må sige at Rick Springfield har været med i mange år, og at han i en alder af 63 producerer et album er bestemt prisværdigt. Jeg må sige at jeg blev positivt overrasket over energien i musikken og dybden i teksterne. Jeg ved nu ikke om jeg på baggrund af dette, bliver omvendt til at være Rick Springfield fan, men jeg synes det er et godt album.

Songs For The End Of The World udkommer 2. November via Frontiers Records. 

     (4½ ud af 6)   

Lyt til Rick Springfield: http://www.youtube.com/rsadmin

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar