Forgotten Souls - Sirius 12

Skrevet af Peter Letting
04-10-2012

Forgotten Souls er et polsk metal band, som nu er ude med deres 4. album med titlen Sirius 12. Som en indledning kan jeg med det samme sige, at det ikke er meget polsk musik jeg har hørt igennem tiderne. Bandet består af 5 medlemmer: Krzysztof Wójcik (guitar), Piotr Wójcik (trommer), Pawe³ Grobler (synths og clarinet), Mateusz Zachorowski (bas) og Olaf Ró¿añski (sang).  

De startede allerede tilbage i 1998, og med deres 4. album er deres oprindelige forsanger Olaf tilbage. Man kan sige meget om dette polske band, men de laver en form for fusions heavy metal, som jeg aldrig har hørt før. Grundlaget er sort metal, men de blander forskellige klassiske instrumenter ind i numrene, samtidig med at de til tider anvender stumper af jazz, elektronisk synthesizer pop og diverse andre underlige indslag. Derfor synes jeg at ordet ”fusions heavy metal” passer meget godt på det jeg hører. 

Der er ingen tvivl om at de har en helt egen stil. Desværre synes jeg at detaljerne drukner i overdrevent råb, skrig, growl og generelt bare larm, hvilket
gør albummet til lidt af en prøvelse. Som en yderligere anke af den samme skuffe, så synes jeg ikke at produktionen af albummet er helt vellykket, og det gør desværre ikke den samlede oplevelse bedre. 

Jeg tror umiddelbart at bandet henvender sig til en smal skare af tilhængere, med deres helt egen niche, indenfor en genre som samlet set har masser af tilbud og udgivelser, men jeg må nok erkende at jeg ikke bliver fan af deres stil og musik. 

Sirius 12 udkommer 29. oktober 2012

   (2½ ud af 6)   

Lyt til Forgotten Souls: http://www.myspace.com/forgottensoulsmetalband

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar