Citizen Scream – Demo EP

Skrevet af Calle
04-10-2012

Citizen Scream er et svensk band, som blev dannet i 2007, men efter deres første koncert gik bandet fra hinanden. I 2011 flyttede bandets to grundsten guitarist/sanger Chris Hjelte og bassist Tobbe Engdahl til Göteborg og her samlede de bandet igen og udover de to består bandet af trommeslager Johnny Swede og guitarist Willy Dick. Bandet spiller punkinspireret rock ’n’ roll og de har bl.a. Backyard Babies, Supersuckers, The Hellacopters og Ramones som deres inspirationskilder.  

De fem demoer man i skrivende stund kan høre på deres ReverbNation side (brug link nederst i anmeldelsen) er ”Born Alive”, ”Like Hell”, ”Quit You Girl”, ”SL” og ”Red Riding”. Man kan sagtens høre at det er demoer, men det giver på sin vis sangene den rette punk-feeling. Mine favoritter blandt de fem sange er ”Like Hell” og ”Quit You Girl”, men de resterende sange får mig også til at rocke lidt med.   

Bandet spiller udmærket og sangene er godt skrevet. Derudover viser de fire unge svenskere en enorm energi og giver den fuld power på samtlige fem sange. De spiller godt i både up-tempo numrerne og de mere nedskruede melodier. Men nu er der jo tale om demoer, så jeg kan selvfølgelig ikke give anmeldelsen top karakter. Men jeg kan god godt forestille mig selv købe Citizen Scream’s debut album, hvis de får indspillet et lyd - og produktionsmæssigt godt album.   

Så hvis bandet bare klør på, så tror jeg godt de kan få en fremtid på den svenske rockscene og med lidt held også uden for landets grænser. Min afsluttende kommentar må være - Giv bandet et lyt!!

   (3 ud af 6) 

Lyt til Citizen Scream: https://www.reverbnation.com/citizenscream

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar