Dirty Diamonds – Leaving Town (EP)

Skrevet af Calle
04-10-2012

Dirty Diamonds er et rock band fra Irland, som blev dannet i 2009. Bandet består af Phil Toft (sang), Jimmy Q (guitar), Alan Ranahan (guitar), Shane Moloney (bas), Jonathan Ryan (trommer). Leaving Town er bandets debut EP, og de arbejder i øjeblikket på deres første fuld længde album ”Let’s Get Loud”, som forventes at udkomme i starten af 2013.  

Bandet beskriver selv deres stil som Balls Out Rock ’n’ Roll og de nævner bands som Mötley Crüe, Skid Row, The Answer, Buckcherry og CrashDïet som nogle af deres inspirationskilder. Så på godt gammeldags dansk vil jeg kalde stilen for hård rock og man kan godt høre de nævnte bands i Dirty Diamonds musik. EP’en består af fire sange, hvoraf den første skæring ”Let’s Get Loud” og den sidste skæring ”Leaving Town” efter min mening er de to bedste sange. De er skarpt efterfulgt af ”Goin’ Down”, mens EP’ens sidste sang ”Last Chance For Love” falder lidt ved siden af.   

Sangene har de rette Sex, Drugs and Rock ’n’ Roll klicheer og stemningen passer godt til de førnævnte inspirationskilder. Samtidig udviser bandet stor energi og spilleglæde og især guitar-arbejdet fungerer godt. Sangene er rimelig catchy med ”synge-med-venlige”-omkvæd og så er der et par gode soloer hist og her. Lydmæssigt halter Leaving Town dog en smule og man kan kun håbe på en bedre produktion på deres kommende album.   

Så alt i alt er det en lidt blandet følelse jeg sidder med og jeg giver derfor bandet en middel karakter. Man kan mærke de vil det og et par af sangene har rigtig godt potentiale, men som sagt halter lyden/produktionen lidt.   

Leaving Town udkom i august 2012 og alle fire sange kan i skrivende stund høres/downloades via nedenstående link.

   (3 ud af 6) 

Lyt til Dirty Diamonds: http://www.reverbnation.com/dirtydiamondsrock

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar