PentEffect – For The Record (EP)

Skrevet af Calle
16-08-2012

PentEffect er et dansk band fra Århus/Horsens, som blev dannet i 2009. Bandet består af Mads Jull (vocals), Andreas Petersen (guitar), Søren Thorgaard (guitar), Emil Nielsen (bass) og Jeppe Kobbelgaard (trommer). For The Record er bandets selvfinansierede debut EP. 

PentEffect spiller alternativ hard rock med referencer til både blues og metal. Mine tanker bliver ind imellem ledt i retning af bl.a. Kashmir og Led Zeppelin. Melodierne virker godt og der er tilpas variation i sangene, dog uden de store udspring. Der er i alt fem sange på EP’en og mine favoritter er ”One Day” og ”Bombshell”, men de andre sange er skam også helt udmærkede. Sangene er godt opbygget og der er nogle fede riffs og guitar soloer gennem de i alt 21 minutter. For The Record er ikke specielt nytænkende, men de unge gutter gør det ret godt. 

EP’en er produceret, mixet og masteret af selve Tommy Hansen (Pretty Maids og Halloween for bare at nævne et par stykker). Så lyd og produktion kan der i hvert fald ikke sættes en finger på. 

På trods af ”kun” fem sange, så synes jeg PentEffect får vist hvad de kan og jeg spår dem en god fremtid, hvis bare de har den rette portion held med sig. De har da også været med i flere konkurrencer som f.eks. Emergenza og de har også spillet flere live jobs, som jeg tror er vejen frem, HVIS bare de danske spillesteder turde satse mere på rock!! 

For The Record er tilgængelig via iTunes, Amazon-Mp3 og Spotify, så jeg synes du skal give bandet en chance. 

For The Record udkom den 13. Juni. 

   (3 ud af 6)  
 
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar