Scarlet Valve – Struck By Bottle

Skrevet af Calle
08-08-2012

Scarlet Valve er et dansk rock band fra Århus, som startede i 2005 som en duo, men senere tog form som et fem mands (fire mænd og en kvinde) rockband. Bandet består af Camilla Wedel Olsen (sang), Martin Kielland-Brandt (bas), Johan Mikkel Schmidt (guitar), Søren Skovgaard (guitar) og Mikkel Wedel Olsen (trommer). 

Struck By Bottle er bandets debut album og det består af 11 hårdtslående sange. Der er godt knald på fra start til slut. Guitarerne dryner bare derudaf, bassen er sat i sving og trommerne hamrer af sted. Dertil skal lægges Camilla’s rå rockstemme, som passer rigtig godt til musikken. Mit favorit nummer på albummet er ”Bagage”, men derudover synes jeg også godt om ”No Way In Hell”, det mere funky ”Borderline” med et guitarriff Mick Mars kunne have skrevet og til sidst afslutningsnummeret ”Fleur de Lys”. 

Skal jeg sammenligne Scarlet Valve med andre bands, så kan jeg da nævne Velvet Revolver (som bandet også selv nævner som inspiration), men også klassisk rock i stil med Led Zeppelin og selvfølgelig også dansek Stella Blackrose. Sidst nævnte nok lidt i kraft af den fede kvindelige vokal. 

Bandet har skrevet nogle gode melodier med fede hooklines og helt udmærkede guitarriffs. De har dog ikke opfundet den dybe tallerken, men hvad gør det, når man elsker det man laver. Og det virker det som om Scarlet Valve gør. De er dygtige musikere og de har stor gå-på-mod og en god omgang fandenivoldskhed. Jeg savner dog en sang i den mere stille ende. 

Struck By Bottle er indspillet i Århus Lydstudie med Kenn H. Eskildsen og bandet selv som producere. Mastering af albummet er foretaget af Tue Madsen i Antfarm Studio. 

Har man hang til en stærk omgang rock med stort R, så bør man tjekke dette band ud. De sparker en gedigent omgang røv og med lidt held i sprøjten kan de godt få et lille break på den danske rock scene. Selvom rock ikke lige er det, som de danske spillesteder og radioer giver den store chance. Kun meget få udvalgte bliver hørt på den måde. Så her er mit råd til de danske spillesteder og radiostationer – giv bands som Scarlet Valve en chance!!! 

Struck By Bottle er udkommet.

     (4½ ud af 6)  
 
Lyt til Scarlet Valve: http://www.facebook.com/scarletvalve
 

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar