Nightmare - The Burden Of God

Skrevet af Peter Letting
16-06-2012

Man skal lære noget nyt hver dag. Da jeg først hørte Nightmare albummet The Burden of God var det helt nyt for mig. Nysgerrig som jeg er, finder jeg ud af, at Nightmare har udgivet albums siden 1984, og så undres jeg over hvordan vi har kunnet undgå hinanden i alle de år . Måske har jeg blot ikke været omkring den franske rock scene… 

Jeg synes faktisk rigtig godt om Nightmares univers. Intro nummeret er nærmest klassisk, symfonisk og man bæres intetanende over i første nummer: ”Sunrise in Hell”, som er et fedt nummer. Jeg er specielt begejstret for trommeslagerens arbejde i ”gryderne”. Det skal dog ikke gå ud over guitaristens præstationer, som absolut er godkendt.De næste par numre fortsætter i velkendt heavy rock, nærmest monumental sound, tilsat diverse guitar harmonier og breaks. 

Der tilsættes undervejs en del mere stille passager, men det passer faktisk fint ind i en sammenhæng. I ”The Dominion Gate (Part III) bliver der endnu engang tilsat symfoni orkester. Det er jo som bekendt prøvet af mange heavy bands igennem tiden, men jeg synes faktisk at Nightmare formår at dosere mængden af ”strygere” i en perfekt dosis. Eftersom nummeret hedder Part III, og de 2 første dele ikke findes på denne skive, må jeg nok hellere grave tilbage i deres discography og finde forgængerne frem ved lejlighed, for at få sluttet ringen, og for at få stillet min egen nysgerrighed for, hvorfor jeg dog aldrig er stødt på dette band før. Titel nummeret ”The Burden of God”, vil jeg nok udnævne til mit favorit nummer på dette album.

Albummet er velproduceret, velspillet, og absolut hørbart. Som de fleste andre albums, bliver det bedre og bedre efter flere ture i maskinen, og jeg kan kun anbefale at give ”de gamle” rockere en chance.

The Burden Of God er ude via AFM-Records

     (4½ ud af 6)   

 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar