Shotgun Alley – Shotgun Alley

Skrevet af Calle
06-04-2012
Jeg kendte intet til New Zealandske Shotgun Alley før jeg blev kontaktet af bandets sanger Mark Falcon i forbindelse med denne hjemmeside. Til at starte med fik bandet en sang i rotation på siden, mens de var godt i gang med at indspille deres debut album. Senere har de haft endnu en sang på afspilleren og nu sidder jeg så med debut albummet Shotgun Alley. Udover Falcon består bandet af Jimmy Wong (keyboard), Davie Love (guitar), Bahador Borhani (guitar), Josh Grant Betty (bas) og Scotty Rocker (trommer). Sidst nævnte har siden forladt bandet og flytter til Sverige i starten af juni, hvor han søger nyt band. Så er du svensker og læser du dette, så kontakt ham via facebook eller gennem undertegnet. Nå tilbage til musikken på albummet. Stilen er modern hard rock med inspiration hentet i slut 80’ernes sleaze/hard rock, men også nyere bands som Alter Bridge, 3 Doors Down og Foo Figthers.

Shotgun Alley består af 12 sange, eller rettere 11, da det første nummer er en instrumental intro. Der er blevet plads til både de store rock sange og de stille ballader, hvilket efter min mening gør albummet meget lyttevenligt og alsidigt. Bandet skriver nogle gode melodier med guitar soloer og alt hvad der hører til et godt rock album. Musikkerne spiller godt og Mark har en god ren vokal. Der er flere af sangene, hvor bandet gør brug af kor vokal i omkvædene, hvilket giver sangene et pompøst udtryk og helt sikkert fungerer godt live. Faktisk synes jeg ikke der er noget fyldstof på dette album, men mine favorit sange er ”Give It All Up For Rock”, ”Look At Me Now”, ”Can’t Stop The Rock”, ”Walk Away” og den fede powerbalade ”Eventually”. Sidst nævnte har helt sikkert radiopotentiale.

Alle sange er skrevet af bandet selv og det er Jimmy Wong der har stået for produktion, mixing og mastering. Han har gjort et godt stykke arbejde. Skal jeg være lidt kritisk, så er det måske lige før lyden er blevet for pæn og poleret. Men hvad gør det, når sangene er rigtig gode.

Så er du til moderne hard rock med store melodier, god vokal og ”synge-med-omkvæd”, så er dette album helt sikkert noget for dig. Jeg sætter det i hvert fald på igen og igen og jeg er yderst taknemmelig for at Mark kontaktede mig. Ellers var denne musik”skat” aldrig kommet i kontakt med mine rockglade øregange. Jeg sender hermed min varmeste anbefaling til jer derude. Dette er et fuldendt album og ROCK ’n’ ROLL når det er bedst!!!!

Shotgun Alley er ude via Hark Music

      (5 ud af 6) 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar