Malrun - The Empty Frame

Skrevet af Jakob Trolle
13-03-2012

På Malrun’s andet album, The Empty Frame, fremvises både store vokal præstationer, kirugrisk præcision og frem for alt super groovy sangskrivning. Malrun spiller moderne hardrock/metal med både skrig, dybe growls og masser af ren vokal. Stilen er allerede lagt fra andet nummer ”Shadowborn”, hvor forsanger Jacob Løbner åbner albummet med sangens super catchy omkvæd. Efter omkvædet skiftes der til en mere skrigende metalcore vokal, hvilket jeg synes, er synd. Selvom Jacob Løbner bestemt også mestrer denne slags vokal, kommer bandet ikke udover den gængse metalcore skabelon, som er hørt hundrede gange før. Albummet fortsætter i en mere rock’et retning, hvor ren og hård vokal veksler langt mere kreativt mellem hinanden, hvilket absolut klæder bandet.

Som tidligere nævnt, kan Malrun i den grad håndtere deres instrumenter. Hele albummet fremstår vanvitigt tight, og selvom albummet er spækket med tekniske passager, mister sangene aldrig deres groove. Selvom alle absolut leverer, bliver jeg simpelthen nødt til at fremhæve trommeslager Mikkel Johnson. Hans vekslen mellem røv tighte metaltrommer og groovy innovative strukturer i de melodiske stykker sidder lige i skabet på The Empty Frame.

Bandet har på albummet skabt en så homogen lyd, at den desværre også bliver dets Achilles hæl. De 13 sange på albummet ligger for tæt op af hinanden, hvilket er synd. Malrun viser med den intet mindre end eminente ”Iron March”, at de sagtens kan eksperimentere mere med deres lydbillede, hvilket jeg vil sætte min lid til, at de gør i fremtiden.

Albummet er produceret af Jacob Hansen, der har skabt et knivskarpt lydbillede, hvor samtlige instrumenter kommer til deres ret. Min anke har altid været, at Hansens produktioner var lidt for velpolerede, men til den musik som Malrun spiller, må jeg indrømme, at produktionen sidder lige i skabet.

Overordnet set er The Empty Frame absolut et album, som lever op til de forventninger, der er til et moderne metal band Anno 2012. Velspillet, velkomponeret og velproduceret. Jeg håber dog, at Malrun vil turde bevæge sig lidt længere væk fra den forholdsvis faste skabelon, som kendetegner The Empty Frame, på deres næste udgivelse.

The Empty Frame er udkommet via Mighty Music/Target Distribution

     (4½ ud af 6)

Lyt til Malrun: http://www.facebook.com/#!/Malrun/app_178091127385

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar