Spit Rusty – Underwhelmed (EP)

Skrevet af Calle
03-02-2012

Spit Rusty er et dansk rock band som kommer fra Horsens og Århus. Bandet blev dannet i foråret 2011 og består af Martin Arthur (sang), Stefan Gregersen (guitar), Philip Brofelde (guitar), Morten Iversen (trommer) og Kasper Fenger (bas). Underwhelmed er bandet debut EP.

Trods bandets korte levetid, så synes jeg de har formået at lave en EP, hvor det virker som om bandet har spillet sammen i flere år. Sangene er godt varieret, selv på trods af at der ”kun” er fire numre på EP’en men en samlet varighed på mindre end 14 minutter. Stilen på Underwhelmed er 90’er-inspireret hard rock og ”grunge” i den lidt hårdere ende af skalaen. Bandet spiller godt og de formår at finde deres egen stil med både hurtige og hårde riffs blandet med en vis portion groovy rytmer. Trommerne og bassen ligger en solid bund og guitaristerne spiller ligeledes solidt. Der mangler måske en decideret guitar solo, men det er jo smag og behag. Det kræver lidt tilvænning at vænne sig til Martin’s stemme. Han levere en god blanding af ”skrig” og sang. Men efter flere gennemlyt fungere det faktisk godt sammen med musikken. Ud af de fire sange vil jeg betegne ”Drift Alone ” og ”We Will Be OK” som mine to favoritter.

Underwhelmed er indspillet i OP Studio & Big AAmp Studio i Århus i oktober 2011 og det er mixet og masteret af Anders Ruby i Late Fairytale Studios.

Spit Rusty er efter min mening et af de nye bands man bør holde øje med fremover. Hvis de forsætter med deres egen stil og på et tidspunkt får indspillet et fuld-længde album, så tror jeg godt de kan nå frem over stepperne – ikke kun i lille Danmark, men også uden for landets grænser.

Underwhelmed er udkommet via Creative CommonsLicens.

 (4 ud af 6)

Lyt til Spit Rusty: http://www.facebook.com/spitrusty

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar