Bombshelter - Future Ego Minds (EP)

Skrevet af Lars
23-01-2012

Danske Bombshelter har udgivet deres debut EP, FUTURE EGO MINDS med fire numre på. Det første jeg tænkte på da cd'en startede var...synth-techno-pop...så kom der noget 70-80'er Bowie..med Suede og Muse ind over... og så kom de rigtig igang og så lød de selvfølgelig som Bombshelter selv, og dét må man ikke glemme.

Gennem hele cd'en bliver man som lytter, underholdt og udfordret til at følge med, for der sker hele tiden noget... rytmerne..breaks... lyde.. og spændende arrangementer. Der bliver leget meget med synth-lyde, men det passer helt perfekt ind og bliver aldrig "for meget". Jeg har været så heldig at opleve Bombshelter live, hvor jeg tænkte; "Damn, hvor ville jeg gerne høre en cd med dem" for det holder 100% live og jeg er ikke blevet skuffet.....jo på et område er jeg... der er kun 4 numre på cd'en...for jeg kunne sagtens bruge mange flere.

De fire numre passer godt sammen og er et godt visitkort for gruppen. Der er en rigtig god sound og ballance mellem instrumenterne og stemmerne. Til tider fornemmer jeg noget Beatles'k ...noget med arrangeringen og sounden nogle steder at gøre. Der er en del Brit-pop over det, ment på den positive måde... Brit-pop blev jo en meget slidt og gennemvoldtaget genre i en periode, men det er uden de elementer... heldigvis. Der er nogle fede rytmeskift og breaks der gør det rigtig spændende at udforske hvert nummer. Guitaren bliver spillet flot - ja det gør alle instrumenterne, men der sker noget rigtig spændende med guitaren der skifter rytme og går fra rå til clean til rå på en fed måde. Sangen er klar, tydelig og passer SÅ godt til hele lydbilledet. Der er ikke noget der får én til at tænke.."Nååå, det er bare nogle danske drenge der prøver at synge engelsk". Bassen laver nogle fede løb og bliver aldrig påtrængende, men heller ikke anonym. Trommerne er som sagt en ren fornøjelse, da der er mange fede rytmeskift og breaks. Der er en del Muse stemning over albummet, så hvis man godt kan li Muse kan man sikkert også li Bombshelter.

Emil Balle står for sang, guitar, programmering af synth-lyde og sangskrivningen samt mixning og produktion af cd'en. Kaare Bjørn spiller lead guitar, Hasse Petersen pumper bassen og har stået for indspilningen og Nicolaj Sejer spiller trommerne. Det hele er masteret af Jan Eliasson, som er en legende på dét område (har stået for masteringen af næsten alt fra Etta Cameron over D-A-D til Clapton... og alt derimellem).

Personligt kunne jeg godt ha' tænkt mig at tittelnumeret "Future Ego Minds" skulle starte cd'en med sin synth der skifter fra side til side - da det er en fed opmærksomhedskrævende start...

Det er ikke rock i den tunge ende, men cirka midt i, og det betyder at de henvender sig til en ret bred del af befolkningen, der kan li rock.

De kalder selv genren for Synthphonic Movie Rock og det kalder jo på en lidt storladen lyd inde i hovedet på én, og der rammer de faktisk ganske godt. Med den teknik man har idag glæder jeg mig til en måske endnu bredere lyd fra Bombshelter's full cd... måske en 5.1 surround version????

    (5 ud af 6)

Lyt til Bombshelter: http://www.facebook.com/BOMBSHELTERdk

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar