Black Messiah - The Final Journey

Skrevet af Lars
23-01-2012

Black Messiah fra Tyskland spiller Pagan-Metal. Vikinge-Metal så bølgerne skummer ud af højtalerne. Der er fuld fart på fra starten af på deres seneste udspil The Final Journey. Lyden er stor og den er bred. Halv-growlende på tysk kaster de sig ud på en behagelig, men hektisk rejse med nogle fede temposkift. Meget melodiske guitarriffs og violinsoloer bugter sig ind og ud af sangene som en meget aktiv Midgårdsorm. Trommerne har de lagt rigtig godt. De laver rigtig meget og har det perfekte lydniveau i forhold til de andre instrumenter. Sangen måtte måske gerne ha været skruet en anelse op, men det er i småtingsafdelingen.

Det hele virker meget pompøst og heldigvis har de haft produktionen med sig, da det ellers hurtigt ville komme til at virke lidt komisk - og komme til at passe til cd'ens cover, som jeg ikke kunne lade være med at grine lidt af - men heldigvis er cd'en yderst vellykket. Der er lange instrumentalstykker og man kan forestille sig at der er lagt op til dans og druk og forplantningsøvelser til vikingefesterne, som deres koncerter må hede. De har taget en instrumental-version af Candlemass-numret; "Into The Unfathomed Tower", med som en hyldest til de gamle gutter. Den giver de ganske godt.

Black Messiah består af; Zagan (sang, guitar, violin) Frangus (guitar) Meldric (guitar) Garm (bas) Agnar (keys) Brööh (trommer). Hvert medlem kommer til sin ret på The Final Journey. Dog er der steder hvor Zagan ikke rammer tonen, hvilket måske er tiltænkt, men på mig virker det lidt irriterende, og trækker ned i min vurdering af albummet.

Anden halvdel af cd'en byder på en sammenhængende historie de kalder for "The Naglfar Saga" og består af cd'ens 4 sidste numre og er på engelsk. (Naglfar, eller negleskibet, består af de dødes negle i den nordiske mytologi).

Det er en flot cd med god lyd og en god produktion som giver én lyst til at opleve Black Messiah live. Selvom den er over 50 min. lang føles den ikke for lang og man får faktisk meget for pengene, hvis man beslutter sig for at købe den.

The Final Journey udkommer den 24. februar via AFM-Records

     (4 ud af 6)

Lyt til Black Messiah: http://www.reverbnation.com/blackmessiah

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar