Stains – Far Away From Paradise

Skrevet af Calle
24-12-2011

Stains er et nyt band fra Stockholm, Sverige. Bandet blev dannet i 2010 og består af Danny (sang), Rim Jälminger (trommer), Sheriff Stanzy (guitar), Freddie Cougar (bas) og Pata (guitar).Far Away From Paradise er bandets anden EP. Stilen er sleazy hard rock med punk elementer og inspirationen er hentet fra bl.a. Guns ’n’ Roses, Backyard Babies, Faster Pussycat, Ratt og Mötley Crüe. 

EP’en består af fem sange og der lægges hårdt ud med den rå punk-inspirede sang ”Bloodlights”. Tempoet er hurtigt og man får hurtigt en fornemmelse af hvor bandet vil hen med deres musik. Den efterfølges af ”Dirty Little Secret”, som forsætter i samme stil og samtidig er det min favorit på EP’en. Herefter sættes tempoet lidt ned i ”I Wanna Show You” for derefter at blive sat op igen i ”Cockblock”, som er den mest ”beskidte” sang på Far Away From Paradise. Den sidste sang er ”Bear Your Cross”, som er en udmærket sang, men efter min mening den svageste af de fem sange. Man kan godt høre, at det er et ungt band både i forhold til alder og spillemæssigt. Der er udmærket guitarspil og soloer på EP’en, men der mangler alligevel lidt. Der er mange, især svenske bands, der spiller denne musikstil og Stains er bestemt ikke i den dårlige ende af de bands. Og jeg har hørt en del!!! Med lidt mere erfaring, så tror jeg bandet vil blive mere tight og sammenspillet og dermed få et endnu bedre resultat. De ved i hvert fald hvad de vil og de har den rette attitude og gå-på-mod. 

På det lydmæssige plan så formår de, at få den sleazy punkede råhed som jeg tror de gerne vil have. Jeg har desværre ingen informationer om studie, producer og den slags, så det kan jeg desværre ikke informere om her. 

Dar Away From Paradise udkom 15. september 2011. 

    (4 ud af 6) 

Lyt til Stains: http://www.myspace.com/StainsOnline

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar