Dennis Develin – Tip Of The Tongue

Skrevet af Calle
23-12-2011

For ca. 2 år siden anmeldte jeg Dennis Develin’s best of cd ”Ten Years”, som var en samling sange fra hans tre solo albums. Nu har han så udsendt en helt nyt album, som  har fået titlen Tip Of The TongueUdover at synge spiller Develin også bas. Guitaren styres af Jonas Roxx, som Develin tidligere har spillet med i bl.a. Sticky Sweet og Club Hell. C.S. Hermansson står for trommerne og så er det Tommy Hansen der står for keyboards og hammond organ. 

Tip Of The Tongue består af 10 sange. Heraf er det ene nummer ”2805” et 40 sekunders mellemspil og to af sangene er tidligere udgivet. Det drejer sig om 80’er party sangen ”Ladies Of The Eighties”, som jeg synes rigtig godt om. Det er dog en nyindspilning af sangen på dette album. Den anden genganger er ”Birds Of Fire”, som var et nyt nummer på den førnævnte opsamlings cd. Denne sang hører til en af de lidt tungere på albummet sammen med ”M.F. Man”. Stilen på Tip Of The Tongue er lidt blandet og Develin bevæger sig imellem 80’er inspireret hard rock, som i ”Never Let You Go”, ”Afraid” og førnævnte ”Ladies Of The Eighties” over i mere moderne rock/metal, som i ”Can’t Die Fast Enough”, ”Pussy As A Friend” og ”Birds Of Fire”.  Er man til begge genre, og det er jeg, så vil man synes godt om dette album. Trods den stilmæssige forskel, så kan sangene godt virke lidt ensformige ved førstee gennemlyt. Men efter flere gennemlytninger, så fungere det faktisk rigtig godt. Og sangene er godt skrevet samtidig med at de er godt bygget op. De fleste omkvæd er til at synge med på og de hænger godt ved. Teksterne omhandler rock klicheen med sex, drugs & rock n’ roll. Især det første!!! 

Lydmæssigt kan man ikke sætte en finger på noget. Kvaliteten er i top. Det er Jonas Roxx der har indspilet og produceret albummet i Soundbox Studios og Develin fungere selv som co-producer. Albummet er mixet og masteret af Tommy Hansen, men Jonas Roxx, i Jailhouse Studios i Horsens, på nær ”Birds Of Fire” som er mixet af Jacob Hansen i Hansen Stuidos i Ribe. Så det er prominente folk Develin har gjort brug af. 

Alt i alt er Tip Of The Tongue et godt rock album med gode sange og fede Zakk Wylde – inspirerede guitar soloer. Så køb albummet, sæt det på anlægget og skru volumen op på max og du vil uden tvivl blive revet med. 

Tip Of The Tongue er selvudgivet (indtil videre). 

     (4½ ud af 6)   

Lyt til Dennis Develin: http://www.myspace.com/dennisdevelin

Albummet kan købes via Dennis selv på hans Facebook side her.

Kategorier

Kommentarer

 • Peter Hansen

  25-12-2011 15:23

  Jeg har lige hørt sangende på myspace og det lyder sindsygt godt!(Lige min boldgade)
  Hvad selskab er den på jeg har prøvet at søge cdon og andre sider men kan ikke finde noget.

 • Calle

  23-01-2012 12:05

  Hej Peter. Undskyld det sene svar, men jeg har været uden internet i stykke tid. Dennis har informeret mig om at har har skrevet kontrakt med Perris Records USA som dermed udgiver albummet. I Europa bliver det udsendt via Sound Polution. Det vil være tilgængelig på over 100 digitale sider, bl.a. iTunes og Amazon.

1

Skriv en kommentar