Evergrey - Hymns For The Broken

Skrevet af Peter Letting
22-09-2014
Svenske Evergrey udkommer med nyt album Hymns For The Broken den 26. oktober 2014. Jeg kendte intet til Evergrey, da jeg hørte denne skive første gang, men efter en tur på nettet, fandt jeg da ud af at de kommer fra Göteborg og denne skive er deres niende. Så er de jo ikke helt nye, men har åbenbart gået under min radar.

Genren er storladen melodisk power / progressiv metal. Første nummer ”King Of Errors” ligger ligeledes med en musik video på deres egen hjemmeside. Jeg synes nummeret er ret fedt, og videoen er også ret cool. Den er optaget på toppen af en gigantisk container kran, i hvad jeg forestiller mig er Göteborgs industrihavn. Deroppe på toppen står bandet og spiller. Under guitar soloen bliver fokus så drejet over på en Stena Line færge med helikopter platform, og der finder vi guitarristen. Det er sq meget fedt lavet.

Bandet har eksisteret siden 1995 og Tom S. Englund som er forsanger og guitarist har været med siden starten. De andre medlemmer er: Rikard Zander på keyboard og backing vokal, Johan Niemann på bas og backing vokal, Henrik Danhage på guitar og backing vokal samt Jonas Ekdahl på trommer.

Skæring 2 ”A New Dawn” er også et super nummer. God energi, hurtige og langsomme passager, kor og keyboard i en dejlig blanding, og Tom har en god og fyldig stemme, som virker overskudsagtig. Jeg bliver i godt humør af at lytte til Evergrey.

Det er som om de første numre på skiven er mere ”let tilgængelige”, hvor sidste halvdel bliver mere ”avanceret”, og kræver lidt mere af lytteren, men det gør nu heller ikke noget. Specielt nummer 11 ”The Grand Collapse” er typisk progressivt og varer da også 7,47 minut. Jeg giver Evergrey 4,5 ud af 6
 
Hymns For The Broken udkommer 26. oktober via AFM-Records.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Evergrey på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar